4 Nisan 2014 Cuma

Mantarlı Antrikot

Malzemeler:

  1. 1kg antrikot
  2. 1/2 kg mantar
  3. 2-3 tane kırmızı biber
  4. 5-6 tane yeşil biber
  5. 2 adet soğan
  6. 6-7 diş sarımsak
  7. 5-6 tane domates
  8. zeytinyağı (isteğe göre)
  9. tuz
  10. karabiber
  11. kekik
Hazırlanışı:

Antrikotlar zeytinyağı ile marine edilerek 220 derece fırında 20 dk. arka ve ön yüzleri pişinceye kadar mühürlenir.

Soğan, kırmızı biber, yeşil biber, mantar, sarımsak zeytinyağı ile kavrulur, daha sonra domates ve tuz, karabiber, kekik eklenerek 5 dk pişirilir.
Bu karışım, antrikotların üzerine yayılır ve
fırında 1.5 saat kadar pişirilir.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder