![]() |
Etli Nohutlu Bamya |
- 1/2 kg Bamya
- 1/2 kg dana kuşbaşı et
- 1 su bardağı pişmiş nohut
- 1 soğan
- 2 domates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- limon
Hazırlanışı:
- Bamyalar ayıklanır, salyalanmaması için limonlu su ile yıkanır.
- Kuşbaşı et düdüklü tencerede pişirilir.
- Nohutlar pişirilir (Önceden deep freeze koyduğum nohutlardan kullandım).
- 1 soğan, 2 domates doğranır tencerede su ile pişirilir, üzerine bamya, et ve nohut, zeytinyağı, tuz eklenir bir taşım kaynadıktan sonra 15-20 dk kısık ateşte pişirlir, üzerine yarım (veya 1/4 isteğe göre)limon sıkılır ocak kapatıldıktan sonra10 dk dinlendirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder