11 Ağustos 2014 Pazartesi

Etli Nohutlu Bamya (Annem usulü)

Malzemeler:

Etli Nohutlu Bamya
Etli Nohutlu Bamya
  1. 1/2 kg Bamya
  2. 1/2 kg dana kuşbaşı et
  3. 1 su bardağı pişmiş nohut
  4. 1 soğan
  5. 2 domates
  6. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  7. tuz
  8. limon
Hazırlanışı:
  • Bamyalar ayıklanır, salyalanmaması için limonlu su ile yıkanır.
  • Kuşbaşı et düdüklü tencerede pişirilir.
  • Nohutlar pişirilir (Önceden deep freeze koyduğum nohutlardan kullandım).
  • 1 soğan, 2 domates doğranır tencerede su ile pişirilir, üzerine bamya, et ve nohut, zeytinyağı, tuz eklenir bir taşım kaynadıktan sonra 15-20 dk kısık ateşte pişirlir, üzerine yarım (veya 1/4  isteğe göre)limon sıkılır ocak kapatıldıktan sonra10 dk dinlendirilir.
Bu tarifi annemden öğrendim, bence muhteşem bir tat en azından bir kez denenebilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder