- Orta boy karnıbahar
- kıyma,
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 yumurta
- 1 dilim ekmek içi
- maydanoz
- karabiber
- biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 kaşık zeytinyağı
- kuru nane
Karnıbahar buharda haşlanır, başka bir kaba alınır üzerine çok az tuz eklenerek çatalla ezilir.
Köfte malzemeleri derin bir kapta yoğurulur ve ister fırında yağsız olarak istenirse az yağda tavada
kızartılır.
Daha sonra bir soslukta domates salçası 1 bardak su, 2 kaşık zeytinyağı karıştırılarak 1-2 dakika
kaynaması beklenir. İsteğe göre kuru nane sosun içine eklenebilir.
Servis tabağına sırasıyla karnıbahar, bir kaşık sos üzerine 3-4 köfte konularak servis edilir.
Afiyet olsun. (Karbonhidrattan kaçınanlara tavsiye edilir.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder