3 Nisan 2014 Perşembe

Portakallı İrmikli Muhallebi


Malzemeler:

Muhallebi için
  1. 1kg süt
  2. 7 kaşık irmik
  3. 2 kaşık un
  4. 1 paket vanilya
  5. 10 kaşık şeker
Portakallı pelte için
  1. 2 su bardağı portakal suyu
  2. Portakal kabuğu rendesi
  3. 2 kaşık buğday nişastası
  4. 3 kaşık şeker

1 paket etimeği ıslatmak için
  1. 2 kaşık şeker
  2. 2 su bardağı su
Hazırlanışı:

1 kg süt, 7 kaşık irmik, 2 kaşık un, 1paket vaniya bir tencede karıştırılarak pişirilir.

2 su bardağı portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, 2 kaşık nişasta, 3 kaşık şeker bir kapta karıştırılarak pişirilir.

Küçük bir tencerede 2 kaşık şeker karamelize edilir ve üzerine 2 su bardağı su eklenerek 2 dk pişirilir.

1 paket etimek borcama dizilir, üzerine sıcak olarak karamelize edilmiş su eklenir, üzerine sıcak muhallebi yayılır, onun üzerine de portakallı pelte eklenir ve soğuması beklenir.

Hazırlama süresi: 30 dk + (10 dk bulaşıkları yıkayıp mutfağı toparlama)

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder