4 Şubat 2014 Salı

Kalpli kurabiye

Malzemeler: 

Mutfak Listesi
Kalpli Kurabiye

  1. 125 gr tereyağ veya teremyağ/becel yağ
  2. 1 ajda bardağı zeytinyağı
  3. 1/2 ajda bardağı şeker
  4. 1/2 tatlı kaşığı tuz
  5. 1 yumurta
  6. aldığı kadar un
  7. 1 kabartma tozu
  8. Susam
Hazırlanışı :

Geniş bir kap içerisine tereyağı, zeytinyağı, şeker tuz ve yumurta sarısı eklenir ve karıştırılır, sonra üzerine un ve kabartma tozu eklenir biraz yoğurulur. Bir avuç büyüklüyünde hamur alınarak elle yayılır, kalıplarla kesilerek yağlı kağıt üzerine yerleştirilir, kurabiyeler üzerine yumurtanın akı sürülür ve üzerinede susam ekilir, 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk pişirilir.

(not: 1 fırın tepsisi ölçüsü için geçerlidir)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder