4 Şubat 2014 Salı

Tereyağlı Kabak Lepesi

Malzemeler:

Mutfak Listesi
Tereyağlı Kabak Lepesi
  1. 3 adet kabak
  2. 1 adet soğan
  3. 1/2 ajda bardağı pirinç
  4. 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
  5. 1 yemek kaşığı tereyağı
  6. tuz

Hazılanışı:

1 yemek kaşığı tereyağı geniş bir tavada eritilir, soğan soyulur küçük küçük doğranır, tereyağının üzerine eklenir ve yaklaşık 5-7 dk pişirilir. Kabaklar soyulur, kabağın daire kısmı 4 parçaya ayrılacak şekilde 3 mm kalınlığında doğranır ve soğanın üzerine eklenir. 3-4 dk soğanla birlikte kavrulduktan sonra içine ayıklanıp, yıkanmış pirinç eklenir, pirincin durumuna göre 1 su bardağı kaynamış su eklenir. Yaklaşık 10-12 dk pirinçler pişinceye kadar beklenir, sıcak olarak servis yapılır.


Afiyet olsun, iyi sağlıklar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder