Tereyağlı Kabak Lepesi |
- 3 adet kabak
- 1 adet soğan
- 1/2 ajda bardağı pirinç
- 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- tuz
Hazılanışı:
1 yemek kaşığı tereyağı geniş bir tavada eritilir, soğan soyulur küçük küçük doğranır, tereyağının üzerine eklenir ve yaklaşık 5-7 dk pişirilir. Kabaklar soyulur, kabağın daire kısmı 4 parçaya ayrılacak şekilde 3 mm kalınlığında doğranır ve soğanın üzerine eklenir. 3-4 dk soğanla birlikte kavrulduktan sonra içine ayıklanıp, yıkanmış pirinç eklenir, pirincin durumuna göre 1 su bardağı kaynamış su eklenir. Yaklaşık 10-12 dk pirinçler pişinceye kadar beklenir, sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun, iyi sağlıklar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder