2 Nisan 2015 Perşembe

Pratik Yoğurt YapımıYoğurt


Yoğurt Yapımı

Malzemeler:

1.2 kg taze süt
2.1 tatlı kaşığı yoğurt
3.3 adet 1/2 kg lık cam konserve kavanozu

Hazırlanışı:

Süt 10 dk kadar kaynatılır. 3 adet cam kavanoza konulur, sonra soğumaya bırakılır, ılıdıktan sonra yani parmakla kontrol edip soğuk-ılık olacak kadar başka bir deyişle parmak hiç yanmayacak kadar ılık ısı seviyesinde iken bir tatlı kaşığı yoğurt alınır, ılık sütten 3 kaşık kadar alınarak yoğurtla karıştırılır, ılık ve pürüzsüz bir sulu yoğurt elde edilir ayran kadar sulu olmayacak şekilde, süt dolu kavanozlara bu karışımdan 1 tatlı kaşığı konulur bir tur karıştırılır.
Daha sonra kavanozların ağzı açık olacak şekilde önceden ılık hale getirdiğimiz fırınımızın içerisine kavanozlar yerleştirilir, fırın kapağı kapatılır.(tabi fırın çalışmayacak-bu sadece mayalanmayı kolaşlaştıran ılık ortam elde etmek için yapılan bir işlem) 4 saat kadar bekledikten sonra alınarak buzdolabına konulur.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder